İleri Derecede Yanık Vakalar Ankara’dan Yanık Merkezimize Sevk Ediliyor

Üniversite Hastanemizin Yanık Merkezi Sivas’ın en geniş ve en kapsamlı yanık merkezi olmasının yanı sıra bölgeye de ciddi katkılar sağlıyor.

Genel Cerrahi Bölüm Başkanı ve Yanık Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan “Üniversite Hastanemiz 25 yıl önce Hacettepe’ye bağlı kurulan bir hastaneyken şimdi ağır hastalar Ankara’dan buraya sevk ediliyor. Artık Cumhuriyet Üniversitesi olarak yanık tedavisi uyguluyoruz.

Yanık tedavi merkezimiz; 4 yatağı yoğun bakım, diğer yatakları normal olmak üzere 12 yataktan müteşekkildir. Şu an geldiğimiz noktada en ağır yanıklara müdahale edebilir durumdayız. 1 aydır yaptığımız yapay deri uygulamaları sonrasında da bu teknolojiyi kullanabilen sayılı merkezlerden birisi haline geldik.” dedi.

Suriye’deki iç savaştan ülkemize sığınan Suriyeli mülteci kardeşlerimizin, sınır bölgesindeki yanık merkezlerini dolu olmasından dolayı Üniversite Hastanemize sevk edildiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Turan, “Ankara’dan Hastanemize sevk edilen Suriyeli mülteciler için biz de kapasitemizi artırdık. Şu an 6 tane Suriyeli hastamız var. Suriyeli hastalarımız Yanık Merkezimizde kendilerine uygulanan tedaviden dolayı başta milletimiz olmak üzere Hastane çalışanlarımıza da her defasında memnuniyetlerini ifade ediyorlar’’ dedi. 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/eiFoRGAjnZ4       VİZYON 58

youtu.be/S8ozsTMJoiw       KANAL 58

 



Haber Tarihi : 25.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER