Etkin Tedavi İçin Modern Cihazlar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümünde Video Mediastinoskop cihazı ve sterilizasyon cihazları hizmete alındı.

 

Açılışa, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gazi Sonkur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, akademisyenler ve sağlıkçılar katıldı.

 

Video Mediastinoskop cihazının açılışından önce açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldız “Üniversite Hastanemize yeni cihazlar kazandırmaya devam ediyoruz. Bu en son alınan cihazla ülkemizde ve ilimizde beyaz topraktan ötürü sıkça görülen akciğer zarı kanseri başta olmak üzere diğer kanser türlerinin tanısı çok daha rahat yapılabilecek. Geleneksel cihazlarla çok küçük bir delikten bakılarak hastalık bulguları araştırılırken kısıtlı görüş alanı nedeniyle akademisyen ve öğrenciler ameliyatları yeterince izleyemiyordu. Yeni cihazımız yirmi kat daha büyük görüntü vererek tanı koyma oranını artırıp kanama ve komplikasyon risklerini düşürüyor. Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı olsun” dedi. 

 

Sonrasında Hastane Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Karadayı “Özellikle Yıldızeli bölgesi, beyaz toprak kaynaklı olarak akciğer kanserinin yüksek oranda görüldüğü bir yer. Cihazımızla hastalığı tespit oranımız çok yükseldi. Ayrıca kanser olmayan tüberküloz gibi hastalıkların tanısında da cihazımız çok önemli bir rol oynayacak.” ifadelerini kullandı.

 

Ardından, Sterilizasyon cihazlarının açılışına geçildi. Burada açıklamalarda bulunan Başhekim Prof. Dr. Doğan “Cihazımız yaklaşık 450 litre kapasiteye sahip. Buhar ısısıyla cerrahi aletleri en ufak bir mikrop kalmayacak şekilde sterilize ediyor. Aletler, bu sayede çok hızlı şekilde bir diğer ameliyata hazır hale geliyor. Bu sayede inşallah daha fazla ameliyat yapacağız” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 13.07.2023

AYLARA GÖRE HABERLER