Diş Hekimliği Fakültemizden Bir Protokol Daha

Diş Hekimliği Fakültemiz ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında “Tüm Eğitim Kademelerindeki Öğrencilere ve Öğretmenlere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması İle Tedavisi Yapılması” protokolü imzalandı.


Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol törenine Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Savaş Sıddık Savaşçı ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Oğuzhan Görler ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan katıldı.


22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü ve içinde bulunduğumuz Ağız Diş Sağlığı Haftası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde “Tüm Eğitim Kademelerindeki Öğrencilere Ve Öğretmenlere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması İle Tedavisi Yapılması” amaçlanıyor.


15 Temmuz Şehitleri Polikliniği’nin çalışmasından ve Diş Hekimliği Fakültesinin hizmetlerini tabana yaymasından dolayı memnuniyetini ifade eden Valimiz Salih Ayhan, “Üniversitemizin evrensel bilgisini tüm tabana kadar yansıtmasından müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle 15 Temmuz Şehitleri Polikliniği’nin açılması ve çalışmaları Üniversitemizin sosyal sorumluluk, millî hassasiyet anlamında çok takdire şayan bir uygulama oldu. Gittiğim şehit aileleri ve gazilerimizde bunun çok olumlu dönüşlerini alıyorum. Bu konuda müteşekkir olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Her kurum kendi bakış açısından olaylara güzel bir şekilde bakmak, kurumların klasikleşmiş kalıpları yıkarak daha paylaşımcı olmaları gerçekten güzel. Tabii Millî Eğitim Müdürlüğü ile güzel bir çalışma dönemimiz başlıyor. Bu çalışma dönemimizde üniversitemizin okullarımızı bu şekilde kucaklayıcı bir şekilde bakmaları çok güzel. Tüm Diş Hekimlerimizin bu güzel gününü kutluyorum. Bununla beraber 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde onlara da bir müjde olsun. ”dedi.


22 Kasım Dünya Diş Hekimliği günü ve içinde bulunduğumuz Ağız Diş Sağlığı Haftası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla imzalanan bu protokolün ayrı bir anlam kazandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Diş Hekimliği Fakültemiz 15 Temmuz Kliniğini açmıştı. Daha önce imzalanan bir protokol ile bütün ilçelerde ve köylerde bulunan şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının diş taramalarını yaptırdık. Köylerden aldık, Fakültemizde tedavilerini yaptık. Daha sonra da kendi evlerine bıraktık. Şehirde de bu şekilde taramadan geçirdik. Bugün yeni bir protokol daha imzalıyoruz. Bu protokol ile Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda (Köy okulları ve diğer okullarda) diş taraması yaptıracağız. Belli bir plana göre gideceğiz ve böylece Diş Hekimliği Fakültemiz ile Millî Eğitim Müdürlüğü arasında bu protokolle bunu gerçekleştirmiş olacağız. Bu konuda emeği geçen Valimiz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız ve Millî Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından protokol imzalanarak hayırlı olması temennileri ifade edildi.


Protokol kapsamında Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerin ve bu kurumlarda görev yapan öğretmenlere yönelik gerek görülen okullarda diş taraması yapılacak. Bu taramalarda, tespit edilen ve ihtiyaç duyulan implant ve ortodontik tedaviler hariç diş tedavilerinin Diş Hekimliği Fakültesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Kliniği’nde yapılması sağlanacak.



Haber Tarihi : 21.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER