Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulumuzda Şehitleri Anma ve Fidan Dikimi Programı

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu tarafından “Şehitleri Anma ve Fidan Dikimi Programı” düzenlendi.

 

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Hafik Kaymakamı Ömer Sait Karakaş, Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanımız Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Görler, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Demiröz, öğretim elemanları, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Demiröz, “Şehitlik, milletimizi bir birine kenetleyen en önemli manevi değerlerimizden biridir. Üzerinde yaşadığımız bu toprak şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak vatanımız olmuş ve her bir şehidin kanı bu güzel vatana daha fazla önem kazandırmıştır. Yüce dinimiz de şehitliğe büyük önem vermiştir. Bizler şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bizler de şehitlerimizi anmak ve onlar adına bir fidan dikmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Vatan toprağımız için, ay yıldızlı bayrağımız için, milletimiz için, istiklalimiz için, hürriyetimiz için, bizim için hayatının baharında bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren aziz şehitlerimiz; ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.” dedi.

 

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev konuşmasında, “Biz hak sözümüzü, hak davamızı Türkiye ve Azerbaycan olarak her zaman mücadelemizi devam ettireceğiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için, şehitlerimizin döktüğü kan her zaman bizim başyazımız olacaktır. Çünkü halkımızı milletimizi yaşatan şehitlerimizin olduğunu her zaman biliyoruz ve biz şehitlerimizi asla unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

 

Hafik Kaymakamı Ömer Sait Karakaş konuşmasında, “Dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de Afrin’de ay yıldızlı bayrağımızı, sancağımızı dalgalandıran kahraman Mehmetçiklerimizi tebrik ediyor, yüce Allah’tan her daim ordumuzu muzaffer kılmasını diliyorum. Ay yıldızlı bayrağımız, dünya var oldukça dalgalanacak, tarih boyunca hür yaşamayı hayat görüşü hâline getiren milletimizin boyunduruk altına alınamayacağını, milletimizin sonsuza kadar var olacağını öyle bir dille haykırdı ki, bizim polisimiz askerimiz bugün Afrin’de. Ezanın dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için tek vatan, tek millet, tek devlet uğruna her zaman yaşayacağız. Biz Türk olarak dinimiz için, bayrağımız için, namusumuz için canımızı veririz.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Bu topraklara geldiğimiz ilk günden itibaren hep şehit verdik, şehit vermeye devam ediyoruz. Bayrağımız da rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Şair diyor ya; bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte vatanımızı böyle kurmuşuz ve böyle devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de şehitler veriyoruz. Şehitlerimiz bizim için, ülkemiz için, bayrağımız için, namusumuz için, şerefimiz için çok önemlidir. Allah mekânlarını cennet eylesin. Zaten onlar cennetlikler. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Bugün burada şehitlerimizi anma vesilesiyle bir araya geldik. Onlar için bir fidan dikeceğiz. Böylece onların aziz hatıralarını yaşatacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler vatan, bayrak ve şehitlikle ilgili şiirler seslendirdiler. Şehit ailelerimize Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve protokol üyelerinin Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağımızı takdim etmelerinin ardından şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve İlçe Müftüsü Yasir Ataş tarafından dua edildi.

 

Program, katılımcıların okul bahçesinde şehitlerimizin aziz hatıralarına ithafen fidan dikmeleri ile sona erdi.



Haber Tarihi : 18.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER