Allahuekber Dağı'nın Zirvesine Üniversitemizin Bayrağını Açtı

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Taştanoğlu ve 63 Dağcı, Sarıkamış Şehitlerini anmak için Allahuekber Dağı’na zirve tırmanışı yaptılar.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtının 108. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars il temsilciliğinin ev sahipliğinde, Sarıkamış Şehitlerini anmak için 3 Bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.

Hava sıcaklığının -30 olduğu dağda, dağcılar tırmanışı başarı ile tamamlayarak şehit olan askerleri için dua ettiler.

Öğretim Üyemiz Hüseyin Taştanoğlu tırmanışını tamamlamasının ardından Üniversitemiz Bayrağını zirvede açarak Sarıkamış Şehitlik Anıtı önünde şehitlerimizi andı.

Haber Tarihi : 12.01.2023