Bu Haberlerle FET֒nün Propagandasını Yapıyorlar

 

Medeniyetimizin en temel unsurları hakkında dahi bilgi sahibi olmayan bazı yayın organlarında yayımlanan ve Üniversitemizi, yönetimimizi yıpratmak amacıyla yapılan haber üzerine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bir basın açıklaması yaptı. 


İslam medeniyetinin ulaştığı noktalarda çeşitli şekillerde medeniyetin unsurlarının işlendiğini ve bunların bugün hâlâ yaşadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ”Aslında büyüklerimizin bir sözü vardır; zırva tevil kabul etmez şeklinde. 1000’li yıllardan itibaren Anadolu’nun kapılarının İslam’a açılmasından sonra bizim yaptığımız eserler var; camiler, medreseler, köprüler, hanlar, kervansaraylar. Ecdadımız fethetmiş olduğu bu topraklarda mühürlerini de vurmuşlardır. Selçuklu motifleri 8’li, 10’lu, 12’li yıldızlar şeklindedir. Bunların her birinin farklı farklı anlamları vardır.” dedi.

Medeniyetimizin köklü geçmişinden bugüne bir çok unsurun kullanıldığını ve Selçuklu şehri Sivas’ta ve Üniversitemizde de Selçuklu Yıldızı’nın önemli bir simge olduğunu ifade eden  Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Emeviler Dönemi’nden itibaren görülmeye başlayan eserlerde gördüğümüz bu motifler Türklerde daha çok kullanılmıştır.  Bunlardan örnekler vereceğim sizlere.  Bizim habere konu olan kapımız (Recep Tayyip Erdoğan Kapısı). Orada bizim kullandığımız simge ‘Hayat Ağacı’ motifi, Üniversitemizin duvarında da asılıdır. Biz demiştik ki Sivas tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin önemli bir şehri. Cumhuriyetin 50. yılı münasebetiyle kurulmuş bir üniversiteyiz. Logomuzda her 10 yılı temsil eden 5 tane hilal konulmuş ve içinde de yıldız vardı.  Biz de üzerine Selçuklu yıldızını getirdik. Ayrıca Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyeti temsil eden 3 tane kapı yaptık.  Bizim kullandığımız motif Selçuklu motifi. Bir diğer şey duvarlarda kullandığımız motifler.  Tarihte nerelerde kullanılmış, bunlara bir bakalım. Başka bir yere gitmeye gerek yok. Divriği Ulu Cami’de kullanılan motif birebir aynıdır. Bursa Ulu Camisinin minberi,  Konya Karatay Medresesi’nin çinileri Selçuklu eseri birebir aynıdır.  Konya Alâeddin Camisi’nin minberi ahşaba işlenmiştir.  Yine Konya’da taş minberine işlenmiş şekil. Divriği Ulu Camisi ile ilgili biliyorsunuz bir çalışma yapılmıştı, orada da renklendirilmiş hâli vardır. Biraz daha günümüze gelelim Kayseri Ticaret Odası’nın kullandığı logo, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kullandığı logo, son olarak Sivas’tan 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda kullanılan motifler aynıdır.” dedi.

Üniversitemiz hakkında olumsuz algı oluşturmak amacıyla bu tür haberlerin yapıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Burada özellikle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ecdadımızın tarih boyunca eserlere işlemiş olduğu bu motifler maalesef birine mal edilmeye çalışılıyor.  Şöyle düşünün; FETÖ’nün yanında Kur’an-ı Kerim de var, o zaman Kur’an okumayacak mıyız. Mantıkta bir şey vardır, kıyas metodu. Kıyas metotlarından bir tanesine de safsata denilir. Şöyle örnek vereyim; ‘Kurt dumanlı havayı sever, Ahmet dumanlı havayı sevmez, O hâlde Ahmet kurt değildir.’ Yani burada bu konu hakkında herhangi bir açıklamaya bile gerek yok; fakat siz değerli basın mensuplarından gelen talep üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.” dedi.

Bugün yıl dönümünde olduğumuz ve demokrasimize kara bir leke olarak çalınan 28 Şubat sürecinde Üniversitemizde yaşananları örtmek amaçlı ve FETÖ’nün propagandası amacıyla bu haberin yapıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bugün 28 Şubat ve 28 Şubat ile ilgili üniversitemizde daha önceden yaşanan bir hadise vardı, hepinizin de yakından takip ettiği. Her 28 Şubat’ta bu gösterilirdi.  Bundan 2 yıl önce mağduriyete uğrayan o hanımları, o kardeşlerimizi getirip Üniversitemizde, Rektörlükte ağırladık. Biraz bu haberlerin bunları da örtmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Bir yerden düğmeye basılmış, burada bu haberi yapanlar FETÖ’nün propagandasını yapıyorlar.  Bir şekilde gündeme getiriyorlar.  Tarihî bir motifi bu şekilde gündeme getirmelerini de ben anlamıyorum. Acaba hangi millette tarihini, kültürünü bilmeyen gazeteci vardır diye de şaşırıyorum.  Daha önceden bildiğiniz birkaç haber daha yapılmıştı. Bir ulusal gazete de bundan 10 gün önce karar alındı, tekzip kararı çıkartmıştık. Basın İlan Kurumu 2 gün ilandan ve reklamdan kesti.  Bizim, hukuki işlemlerimiz devam ediyor.  Bu haberle ilgili bugün itibarıyla da hukuki işleme başladık.” dedi.

 



Haber Tarihi : 28.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER