Üniversitemiz TEKNOFEST'e Damga Vurdu

Üniversitemiz teknoloji takımlarından Göksenin-AI, TEKNOFEST 2021 “Sağlıkta Yapay Zekâ” kategorisinde 2’nci olarak büyük bir başarıya imza attı.


Danışmanlığını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Polat’ın yaptığı, takım üyelerinin Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinden Büşra Yıldırım, Aynur Susuz; Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Kadir Nar; Tıp Fakültesi öğrencilerinden Mustafa Said Kartal ve Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Programı yüksek lisans öğrencisi Begüm Yetişkin’in oluşturduğu Göksenin-AI takımı  “Sağlıkta Yapay Zekâ” kategorisinde 2’nci oldu.


Şubat ayından itibaren çalışmalarını sürdüren Göksenin-AI Takımı, Ön Tasarım Raporunda 229 takım arasında 3’ncü olmuş, Kritik Tasarım Raporunu da başarı ile geçerek TEKNOFEST 2021’de finalist olmaya hak kazanmıştı.
Beyin bilgisayarlı tomografi görüntülerinden inme (felç) hastalığının tespit edilmesi (sınıflandırma) ve bu hastalığın türü belirlenerek felç bölgesinin segmente edilmesi (segmentasyon) olmak üzere iki aşamalı olarak düzenlenen yarışmada Göksenin-AI Takımı, 2 aşamayı da başarı ile geçerek yarışmayı 2’nci olarak tamamladı.

 

Göksenin AI Takımının danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Polat konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu başarıyı elde etmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yarışma öncesinde bizlerle bir araya gelerek çalışmalarımıza destek verdiğini ve her zaman yanımızda olduğunu ifade etmişti. Yarışmaya hazırlanırken de ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında tüm imkânları seferber etti. Rektörümüze desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.
Polat, konuşmasının devamında, “Koordinatörümüz Prof. Dr. Hilmi Ataseven’e ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş’a da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Biz bilim üretmeye, ülkemizin yarınları için çalışmaya devam ettikçe hocalarımızın her zaman bizim yanımızda olduğunu daha net bir şekilde gördük. Bundan sonra daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 


Öte yandan Üniversitemiz TEKNOFEST 2021’de “Döner Kanat” kategorisinde danışmanlıklarını Arş. Gör. Mustafa Temiz’in yaptığı Cevheri ve Arş. Gör. Muhammed Musab Bayat’ın yaptığı Oxalis; “Sabit Kanat” kategorisinde danışmanlığını Prof. Dr. Tarık Türk’ün yaptığı Göksenin, “Su Altı” kategorisinde danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Kerim Emre Öksüz’ün yaptığı Saruca Takımları yer almıştı. Bu takımlarımızdan Saruca “Su Altı” kategorisinde 7’ncilik elde etmişti.
Böylece 4 kategoride 5 takımla yarışan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi TEKNOFEST 2021’de  iki derece elde etmiş oldu. 



Haber Tarihi : 25.09.2021

AYLARA GÖRE HABERLER