Üniversitemizden Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov’a Fahri Bilim Doktorluğu” Unvanı

Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, Üniversitemiz Senato’sunun 18 Aralık 2013 tarih ve 35 sayılı oturumunda alınan 1 sayılı kararla, Uluslararası İlişkiler alanındaki çalışmalarından dolayı ekselanslarına verilecek “Fahri Bilim Doktorluğu” unvanı için Sultanşehir Sivas'a geldi.


Nuri Demirağ Havalimanı'nda Dr. Gjorge Ivanov’u Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve il protokolü tarafından karşılandı.


Dr. Gjorge İvanov, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlk kez Türkiye'nin doğusunda bulunduğunu, Sivas'ı ziyaret etmekten büyük keyif duyduğunu belirti. Her ne kadar coğrafi olarak birbirimizden uzak olsak da Makedonyalı olup da Sivas'ın tarihine dokunmuş olan önemli ortak değerlerimiz var. Gelmemizin nedenlerinden biri de bu ortak değer." dedi.


Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov 11 Mayıs 2018 Cuma günü Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenecek programa katılacak.


Rektörlüğümüzce düzenlenen programda, her iki ülkenin milli marşlarının çalınmasından sonra Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerince müzik dinletisi yapılacak.


Protokol konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov’a “Fahri Bilim Doktorluğu” belgesini takdim edecek.


Belge takdiminin ardından Dr. Ivanov “Atatürk ve Makedonya” konulu konferans verecek.


Konferansın ardından konuk Cumhurbaşkanını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Rektörlük makamında misafir edecek.

 



Haber Tarihi : 10.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER