Fen Sokağı’nda Bilim Şenliği

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından; Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Doç. Dr. Serkan Buldur danışmanlığında, ‘Fen Sokağı’nda Bilim Şenliği’ programı düzenlendi. 

 
Seyrantepe İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ortaokulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. 
 
Programa; Doç. Dr. Serkan Buldur, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Turan Orhan, Seyrantepe İMKB Okul Müdürü Yasemin Köseoğlu çok sayıda öğretmen ile öğrenci ve davetli katıldı. 

Proje kapsamında okulda yapılan çalışmalarla ilgili figür gösterimi, öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi, kokteyl, fidan dikimi gerçekleştirildi. 
 
Seyrantepe İMKB Okul Müdürü Yasemin Köseoğlu, “Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin gayretleri neticesinde okulumuzda boya tadilat gibi birçok eksikliklerin giderildiği bunun yanında okulumuza çok güzel bir ‘Bilim Sokağı’ kazandırdılar.” dedi.

Doç. Dr. Serkan Buldur, “Biz bu projeye ilk olarak 2015 yılında başladık. Biraz önce bahsettiğim gibi. 6. okul açılışını yapıyoruz. Bu etkinlik Eğitim Fakültesi’nde yürütülmekte olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirildi. Amacımız özel okullarda çok sık örneğine rastladığımız ama devlet okullarında çok denk gelmediğimiz bir ‘Fen Sokağı’ kazandırmaktı, okullara. Bu bir ders ödevi kapsamında yapıldı, ama tabii kapsamını genişlettik.” diye ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Turan Orhan, “Bu yapılan güzel etkinliği fazlasıyla hak ettiğinizi, daha iyilerine layık olduğunuzu bilmenizi, daha iyisini yapacak öğretmenlerinizin de siz değerli olduğunuz için de onların da sizlerle uğraşından dolayı çok kıymetli olduklarını; sizin her zaman sevgi ve saygı duyacağınız öğretmenler olduklarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Gerçekten sizler her zaman daha iyisini yapacak güçtesiniz.” dedi.

Program öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ve fidan dikimiyle sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 18.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER