Yeşil Yerleşke ve Uğraşı Bahçeleri

Bir taraftan Üniversitemizin eğitim kalitesinin artırılması, diğer taraftan öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması ve üniversitemizin hak ettiği yere gelebilmesi için çalışmalarını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, havaların ısınmasıyla birlikte “Yeşil Yerleşke” çalışmalarının da startını verdi.

İlk olarak yeni rektörlük binasının etrafında ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarına başlanırken, gerek öğrencilerimizin gerekse akademisyen ve idari personelimizin huzurla vakit geçirebilecekleri alanların oluşturulması adına peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Ülkemizin en büyük yerleşkelerinden biri olan Üniversitemizin lojmanlarında kalan öğretim elemanlarımızın, aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebileceği, temiz hava ve doğanın tadına varacağı yaşam alanı oluşturmak için hobi bahçeleri çalışmalarına da başlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi lojmanları çevresinde atıl, bakımsız ve âdeta kullanılmayan fazla malzeme ve eşyalardan mütevellit birtakım problemlerin yaşanmasına neden olan alanda oluşturulacak hobi bahçelerinde her türlü meyve- sebze ve çiçek yetiştirilip organik tarım içinde elverişli hale getirilecek.

Rektörümüzün talimatıyla planlanan hobi bahçelerinin amacı, doğa ile bütünleşmenin yanı sıra lojmanlarda kalan akademisyen ve personelimiz için Üniversitenin sadece bir iş ve sağlık alanı değil yorgunluk ve streslerini doğayla buluşarak atabilecekleri yaşam alanı hâline getirmek. 

Ayrıca Üniversitemiz ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolle her yıl Üniversitemizin personel ve öğrenci sayısı kadar fidan, toprakla buluşturularak toplamda 60.000 fidan dikilmesi ile Üniversitemiz ve civarı daha da yeşillenecek. Bu suretle de özelde öğrencilerimize, genelde de halkımıza yeşil yerleşke kazandırılmış olacak. 

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 19.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER