Yaz Kur’an ve Braille Alfabesi Kursu Protokolü İmzalandı

Koordinatörlüğünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’nin (CENGEL) yaptığı, Sivas Belediyesi, Sivas İl Müftülüğü, Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün paydaş olduğu işitme ve görme engelliler için yaz Kur’an kursu ve engelli olmayanlara yönelik Braille Alfabesi kursu protokolü imzalandı.


Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Yılmaz, Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan ve CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı katıldı.

Paydaşlar imza töreni öncesi konu ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Geçtiğimiz yıllarda kurumlarla ortak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bu yıl da bu faaliyetlere devam ettiklerini söyledi.

Rektörümüz, “Braille alfabesi kursu ve görmeyen bir hocamız görenlere öğretiyor. Aynı zamanda görme engellilere ve işitme engellilere Kur’an kursu açıyoruz. Böylece engellilere Sivas’ta sahip çıkıldığını gösteren ortak bir çalışmaya da imza atmış oluyoruz. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar yine devam edecek. Çünkü engellilerin dinî bilgilere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Daha önceden de burada bir camimizde yine Müftülüğümüzden bir hocamız hutbeleri ve vaazları işaret diliyle anlatıyordu. O da zaten devam ediyor. Hayırlı olsun.”

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Yılmaz ise Belediye olarak engellilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti. 

Eğitimin engelli olsun olmasın herkesin dinen ve hukuken en temel haklarından biri olduğunu belirten Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş engellilere yönelik eğitimlere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Sivas Milli Eğitim İl Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı protokolün önemine değinerek Prof. Dr. Recep Toparlı’nın bu konuda çok büyük gayret gösterdiğini ifade etti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürü Harun Tan, engellilere Kur’an kursu açılmasıyla ilgili her Üniversitemizin öncülük ettiğini ve kurumların dayanışmasının önemli olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Protokole göre, 8-16 yaş aralığındaki çocukları kapsayan Yaz Kur’an Kursu’nda 1 Temmuz 2019 – 
29 Ağustos 2019 tarihleri arasında 12 görme engelliye Engelliler Kültür Merkezi’nde, 12 işitme engelliye Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 2 ay süreyle Kur’an-ı Kerim eğitimi alacak. 

Yaz Kur’an kursunda koordineyi Üniversitemiz sağlarken İl Müftülüğü dini konularda kursiyerlere yön gösterecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurs için öğretici belirlerken Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kursiyerlere gerekli psikolojik desteği sağlayacak.

Görme engelli olmayanlar için gerçekleştirilecek Braille Alfabesi kursunda ise kursiyerlerin Braille Alfabesi’ni öğrenerek görme engellilere yardımcı olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

18-28 yaş arasındaki 1 erkek 11 kadın olmak üzere 12 kişiye 1 Temmuz 2019-2 Ağustos 2019 tarihlerinde 1 ay süreyle eğitim verilecek.
 
 



Haber Tarihi : 03.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER