Turizm Fakültemiz ile TÜRES Arasında İş Birliği Protokolü

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Tüm Restoranlar- Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) arasında iş birliği protokolü imzalandı.


İmzalanan protokoldeki usul ve esaslara göre; Üniversitemiz Turizm Fakültesi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne kayıtlı öğrenciler, ders programındaki derslerinin uygulama ve stajlarını TÜRES bünyesinde yapabilecekler ve TÜRES personeli, sertifika ve yaşam boyu eğitim programlarını Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi’nde (CÜSEM) yapabilecekler.


Rektörlük Makamında düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, TÜRES Sivas İl Temsilcisi Kaan Usta ve TÜRES yöneticileri katıldı.


Protokol imza töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Bir şehrin sanayisinin ve özel sektörün gelişmesinde üniversitelerin önemli bir yeri vardır. Üniversitelerin özel sektörlerle yaptıkları anlaşmalar hem özel sektörün gelişmesine katkı sağlar hem de üniversitelerde okuyan öğrencilerin daha iyi eğitim almasına yardımcı olur. Bugün TÜRES ile bir protokol imzalıyoruz. Bu protokolle Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz TÜRES’e bağlı işletmelerde uygulamalı eğitim alacaklar. Bu bizim açımızdan da önemli, sektör açısından da önemlidir. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.


TÜRES Sivas İl Temsilcisi Kaan Usta ise, “İnşallah bu protokol Sivas sektörü için bir başlangıç olur. Özel sektörler olsun diğer sektörler olsun üniversitelerin desteğini almadan bir başarı sağlayamayacaklarının farkındayız. Emeğini esirgemeyen bize her türlü kolaylığı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 



Haber Tarihi : 14.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER