Akademisyenimizden Uluslararası Başarı

 

 

Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem’in proje sekreterliği görevi yürüteceği proje UNESCO ve Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından desteklenecek.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem’in hem ülke katılımcısı  hem de proje koordinasyonunu sağlayan proje sekreterliği görevi yürüteceği IGCP 737 nolu projeye 8 ülke ortak olurken UNESCO ve Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından kabul edildi.

 

2021 yılında önerilen çok sayıda projeden 18’i kabul edilirken Türkiye, Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem’in dâhil olduğu proje ile birlikte üç projeye araştırmacıları ile ortak oldu.

 

Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem yaptığı açıklamada projenin ilerleyen dönemlerinde önemli bir uluslararası toplantıya Sivas'ın ev sahipliği yapacağını belirterek, “Projenin amacının toplumların daha iyi ve güvenli yaşam koşullarına sahip olması için son teknolojiyi temsil eden akıllı sistemleri kullanarak jeolojik koruma, jeolojik turizm, jeopark ve jeolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımı hakkında verilerin üretilmesi ve bu verilerin eğitimler yolu ile farklı kitlelere aktarılmasıdır.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Dr. Özgen Erdem; “Proje kapsamında afetler, iklim değişimi gibi jeolojik olayların kanıtlarını bünyesinde barındıran jeolojik miras alanları üzerinde dijital sistemlerin de kullanıldığı bilimsel çalışmaların yürütüleceğini, uluslararası düzeyde yayınlar, kurslar, çalıştaylar ve sempozyumlarla bilgilerin paylaşılacağını söyledi. Bilimsel kapsamı dışında yine dijital yöntemlerin de kullanılacağı aktivitelerle yerküreyi ve onun işleyişini öğrenme, başta afetler olmak üzere, toplumda bütün doğa olayları karşısında hazırlıklı olma bilinci geliştiren jeolojik turizm, jeolojik miras ve jeopark faaliyetleri ile toplumun her kesimine yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.” ifadesini kullandı.

 



Haber Tarihi : 13.04.2021

AYLARA GÖRE HABERLER