Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından mini konser ve söyleşi etkinliği düzenlendi.

 

Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bekir Zengin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lala Hüseynova’nın verdiği konserle başladı.

 

Konserin ardından İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer’in gerçekleştirdiği söyleşiye geçildi.

 

Doç. Dr. Gencer, eski çağlardan beri kadın olmanın zorluklarına değindi.

 

Yaratılış hikâyelerinden bu yana kadının fizik olarak zayıflığının anlatıldığını söyleyen Doç. Dr. Gencer, “Kadın olmanın sorunlarını değil de insan olmanın sorunlarını, zorluklarını konuşmak gerekiyor. Bu da umarım geleceğin dünyası ve Türkiyesi olarak hayallerimizde kalsın. Kadın hep fizyolojik sebeplerden ikincil konuma atılarak, ayrıştırılarak başladı hayatına.” dedi.

 

Gencer, “İlk çağlardan beri hapsolduğumuz yer ev. 2000’lerden sonra bu değişti. Ama ilk çağlarda böyleydi. Sebebi çok basit: O zamanlarda bugünkü bahsettiğimiz düzeyde bir fırsat eşitsizliği, sosyal hak eşitsizliğinden bahsedilmiyordu. Tamamen kas gücü anlamında bir farkımız olduğunu kabul ediyoruz zaten. Kadın ve erkek temelde insan, toplumsal cinsiyet ayrımını yaratan temel şey kültür.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 11.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER