Virüsü Yenen Hemşire, Başka Hastalar İçin Bağışta Bulundu

 

Sivas'ta Koronavirüsü (Covit-19) yenerek sağlığına kavuşan erkek hemşire Mustafa Aydoğdu, başka hastaları kurtarmak için İmmün plazma tedavisinde kullanılmak üzere Üniversitemiz Hastanesinde kan bağışında bulundu.

 

Özel bir hastanede hemşire olarak çalışan 31 yaşındaki Mustafa Aydoğdu, yakalandığı Korona Virüs'ü yenerek geçtiğimiz hafta sağlığına kavuştu. 

 

Kendisi gibi virüse yakalanan diğer hastaların da sağlığına kavuşması için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezinde İmmün plazma tedavisinde kullanılmak üzere kan bağışında bulunan Aydoğdu, yaptığı açıklamada "10 gün sonra iki ünite bağışta bulunacağım. İyileştim, hastalığı yendim, işimin başındayım ve mutluyum. Nefes darlığı ve ateşle başlayan bir sürecim oldu. Toplam 1 hafta tedavinin ardından taburcu oldum. 14 gün karantinayı tamamladıktan sonra tekrar iş başı yaptım. Şimdi daha güçlü bir şekilde işimin başındayım" dedi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, "Ben Mustafa Bey’e her şeyden önce geçmiş olsun diyorum. O, bir sağlık çalışanı olarak hastalara hizmet ederek sonra da kendisi hasta olduğunda bu hastalıkla büyük bir savaş içindeydi ve bu savaşı kazandı. Darısı inşallah diğer hastalara. Ben kendisine bu bağışından dolayı çok teşekkür ediyorum. En az 2 hastaya umut olacak.” dedi.
 



Haber Tarihi : 27.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER