Basketbol Turnuvası Sona Erdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde 16-20 Aralık tarihleri arasından düzenlenen “Üniversiteler Arası Basketbol Erkekler 2’nci Lig Turnuvası” Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kupa ödül töreniyle sona erdi.

 

Toplamda sekiz üniversitenin yarıştığı turnuvada birinciliği Kastamonu Üniversitesi, ikinciliği Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve üçüncülüğü ise Amasya Üniversitesi elde etti.

 

Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen kupa törenine Rektör Yardımımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muammer Çırçır ile sporcular katıldı.

 

Yapılan kupa töreni sonrasında açıklamada bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim “Üniversiteler Arası Basketbol Turnuvasına hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizi Sivas’ta, kadim ve tarihi bir şehirde ağırlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyorum. Bunu inşallah önümüzdeki yıllarda da tekrar sürdürmeyi planlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Kastamonu Üniversitesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Kazım Ünal, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde basketbol turnuvasına katıldık. Toplamda 8 takımın olduğu turnuvada 5 maç oynadık ve 5 maçta galip gelerek şampiyonluğu elde ettik. Bize emek veren Erdem hocamızı ve tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

Kastamonu Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Erdem Ciğerci ise, “Genel olarak sert müsabakalar oynamasak da takımımızın belirli bir planı ve disiplini olduğundan dolayı gayet iyi bir şeklide turnuvayı geçirdik. Hak ettiğimiz kupayı aldık. Sivas ile ilgili söylenecek çok şey var ama çok iyi ev sahipliği yaptığını söyleyebilirim. Bu turnuvaya biz de başvuru yapmıştık ev sahipliği için ama Üniversitenize de teşekkür ederiz.” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada 1’inci olan Kastamonu Üniversitesi’ne ödülü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, 2’inci olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, 3’üncü olan Amasya Üniversitesi’ne ise ödülü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muammer Çırçır verdi.

 

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

 

 



Haber Tarihi : 20.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER