Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ı Üniversite yönetimi Rektörlük Makam girişinde karşıladı. Rektör Yıldız’a yönetim adına Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı çiçek verdi.

 

Karşılamanın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bildiğiniz gibi bu gece yayımlanan Resmî Gazete’yle 16 üniversitenin rektör ataması yapıldı. 23 Haziran’da başlayan rektör atama sürecinde Üniversitemizin rektörlüğü için birçok kıymetli hocamız başvurmuş, bunlar arasından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ikinci kez Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Bu vesileyle şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız,“2016 yılından bugüne kadar dört yıllık rektörlük görevimiz süresince Üniversitemizin fiziksel gelişimi, akademik ve bilimsel çalışmalarının geliştirilmesi ve kaliteli eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye’deki üniversiteler arasında layık olduğu konuma getirmek için yoğun bir çaba harcadık. Sivas Cumhuriyet Üniversitesini önümüzdeki yeni dönemde; dört yıldır sergilediğimiz yönetim anlayışı ve hassasiyetlerle, niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalar ve uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık vermek suretiyle daha büyük hedeflere taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Sadece eğitim öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren bir üniversite değil, topluma değer üreten bireyler yetiştiren ve ülkemizin 2023 Yükseköğretim hedeflerini önceleyen bir üniversite olacağız.” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasının devamında, “Bu duygu ve düşüncelerle; Üniversitemiz rektörlüğü görevini tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme potansiyelinin gelişmesinde büyük katkıları olan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK’ün değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin başarısında büyük pay sahibi olan çalışma arkadaşlarıma, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesine, öğrencilerimize, Sayın Bakanlarımıza, Sivas Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlığımız ile il başkanlığımız başta olmak üzere üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarımız ile Üniversitemizin faaliyetlerini yaygınlaştırmada katkı sağlayan basın ve yayın kuruluşlarına saygı ve selamlarımı sunuyorum. Devletimizin içeride ve dışarıda vermiş olduğu Millî Mücadelede bizler de Cumhuriyet Üniversitesi olarak üzerimize düşen vazifenin idrakiyle hareket edeceğiz. Rabbim çıktığımız bu yolda başımızı öne eğdirmesin, yüzümüzü kara çıkartmasın, hak ve adaletten, hakkaniyetten ayırmasın.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 14.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER