Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül Yüksek Lisansı Başarı ile Bitirdi

 Şampiyon güreşçimiz Taha Akgül yüksek lisansını tamamlayarak mezun oldu.

 

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gül danışmanlığında Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda hazırladığı yüksek lisans tezini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gül, Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Yurtsızoğlu ve Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şahin’den oluşan bilim kuruluna sunan Taha Akgül, yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamladı.

 

Taha Akgül mezuniyetin ardından yaptığı açıklamada, “Köklü bir üniversite lisansüstü eğitim almış olmanın mutluluğunu yaşadım. Katkı ve desteklerinden dolayı başta Sayın Rektörüm Prof. Dr. Alim Yıldız hocama, danışman hocam Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gül’e ve Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı hocalarıma teşekkür ediyorum. İnşallah doktora eğitimim için de öncelikli tercihim Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olacak.” dedi.

 

Asrın güreşçisi Taha Akgül daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a yüksek lisans eğitiminde vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı ziyarette bulunarak yüksek lisans eğitimi döneminde vermiş olduğu desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Taha Akgül’e akademik cübbesini giydirilmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, yüksek lisans eğitiminin doktora eğitimi ile de taçlandırmasını arzu ettiğini ifade ederek, “Sizden ve sizin başarılı çalışmalarınızdan oldukça mutluyduk. Yüksek lisansın ardından doktora eğitimine de devam etmenizi arzu ederiz. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz.” diye konuştu.

 

 



Haber Tarihi : 13.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER