“Engelsiz Üniversiteden Engelsiz Ünite”

“Engelsiz Üniversite” sloganıyla engelli öğrencilerimizin, personelimizin ve ilimizde yaşayan engellilerimizin sıkıntılarına çözüm üretmek için çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, sağlık alanında attığı adımlarla engellilerimizin tedavilerini kolaylaştırıyor.

 

Bu kapsamda 11-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Diş Hekimliği Fakültesince engelli vatandaşlarımızın daha konforlu ve sıkıntısız şekilde tedavi olabilmeleri için oluşturulan “Engelsiz Ünite” açıldı.

 

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Dekan Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, CENGEL Birim Sorumlusu ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Doç. Dr. Recai Zan ve Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil katıldı.

 

15 Temmuz Kliniği içerisine hazırlanan “Engelsiz Ünite” açılış töreninde konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, “Diş Hekimliği fakülteleri açısından Türkiye’de bu üniteler piyasaya yeni çıkmaya başladı. Şu anda Türkiye’de ilk olanlardan bir tanesiyiz. Bu konuda öncü olmaktan her zaman olduğu gibi yine gurur duyuyoruz. Bu tür ünite için gerekli olan cihazı ilk başta biz bir tane aldık. İhtiyacın artması hâlinde bu sayıyı artırabiliriz. Engelli vatandaş, özellikle bedensel engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyeyle geldikleri zaman bu hizmetten rahatlıkla faydalanabilecek.” dedi.

 

Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Rektörümüz Alim Yıldız ve Recep Toparlı Hocamın katkılarıyla bu yapılan ünite çok güzel olmuş. Engelli kardeşlerimiz, mesela bedensel engelli kardeşlerimiz 4 tekerlekli joystick veya normal akülüleri ile birlikte geldiklerinde dişlerini rahat bir şekilde yaptıracaklar. Kendilerine burada ben dernek yönetimi ve engelliler adına Alim Yıldız Hocama, Recep Toparlı Hocama ve Dekanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmet gerçekten Türkiye’de ilk olmuş.” diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Diş Hekimliği Fakültemiz 15 Temmuz Şehitliği Kliniği ile Türkiye’de örnek bir çalışma yapıyordu. Buna bir yenisini daha attık. ‘Engelsiz Ünite’ Türkiye’de birkaç yerde ancak var. Böylece diş ile ilgili sıkıntısı olan engelli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz rahatlıkla gelebilecekler. Arabalarıyla birlikte burada tedavilerine olacaklar. Hayırlı olsun. Diş Hekimliği Fakültesi dekanımıza, dekan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. CENGEL Biriminde Recep Toparlı Hocama teşekkür ediyorum. Bütün yaptığımız şeyler engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldırmak için. Bu açıdan da mutlu bir an yaşıyoruz. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı nezdinde il müdürlüğü ile de bir protokol imzalayarak engelli kardeşlerimizin daha iyi tedavi almasını da sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, ilk olarak Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkin’in diş tedavisini yaptı.

 



Haber Tarihi : 16.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER