‘Buzağılar Ölmesin’ Sempozyumu

Veteriner Fakültemiz, Sivas Veteriner Hekimleri Odası, Tarım ve Orman Bakanlığı Sivas İl Müdürlüğü, Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Ticaret Borsası iş birliği ile “Buzağılar Ölmesin Sempozyumu” düzenlendi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Buzağılar Ölmesin Sempozyomu’nda "Hayvancılık İşletmelerinde Döl Verimi" isimli sunum gerçekleştirildi.

Hayvancılık sektörünün en önemli unsurlarından buzağı sağlığının korunması ve bakımı, üreticilerin ürettiği ürünlerin pazarlanması, yerli ırk geliştirme konularında hayvan yetiştiricilerine bilgi verildi.

Hayvancılık sektörünün ithalatın azaltılıp ihracatın artırılmasında buzağı sağlığının korunmasının önemli olduğu ifade edilen sempozyumda katılımcılar hayvancılık sektörünün en önemli sorunlarından buzağı sağlığının korunması üzerine Üniversitemiz Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından sunum yapıldı.

Program sonrasındaki kokteylde yetiştiriciler ile birebir görüşme yapılıp soruları cevaplandırıldı.

Haber Tarihi : 27.11.2018