24 Kasım Öğretmenler Günü Konser Serisi

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim Fakültemiz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Konseri” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Bulut, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Konserle ilgili açıklamalarda bulunan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Bulut, “Bildiğiniz gibi Atatürk’ün başöğretmen olarak kabul edilişinin 91’inci yılı ve bu yüzden 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. O nedenle bu konser hazırlandı. Çok kapsamlı bir konser. Türk Sanat Müziğinden keman-piyano eşliğinde 2 eser, klasik batı müziğinden eserler var. Viyolonsel dörtlüsü, çello dörtlüsü, yan flüt ve piyano eşliğinde 2 eser, daha sonra öğrenci koromuzun söyleyeceği marşlar ve türküler var.” dedi.

 

Konsere ilginin oldukça fazla olduğu gözlenirken konserde Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Ulusoy Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Türker Erol, Dr. Öğr. Üyesi Derya Kaçmaz, Arş. Gör. Derya Kıraç Sabzehzar, Elvina Seven, Muhammed Demir, Erdal Koç gibi isimler yer aldı.

 

Konserde Prof. Dr. Bulut tarafından bestelenen ‘Cumhuriyet Üniversitesi Marşı’nın yanı sıra Mahur Saz Semai, El Choclo,  Çello Quarted, Conclusion, Öğretmen Okulları Marşı, Dedikleri Gerçek İmiş gibi eserler dinleyicilerle buluştu.

 

Konsere gelenler bu özel günde böylesi bir etkinliğin içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 



Haber Tarihi : 26.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER