6. Uluslararası 10. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 6’ncı Uluslararası 10’uncu Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi Üniversitemizde gerçekleştirildi.


Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hayreddin Gezegen ve Dr. Öğr. Üyesi Emine Dinçer, Ebelik Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yurtsal, Belediye Başkanımızın eşleri İlkay Bilgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülbahtiyar Demirel, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ile öğrenciler katıldı.


5 Mayıs Dünya Ebeler Günü temasının “Ebeler, kadın haklarının savunucularıdır” olması nedeniyle kongrede de aynı temayla bildiriler sunuldu. Ayrıca çeşitli kurslar, konferanslar, oturumlar, eğitim materyalleri sergisi, fotoğraf sergisi, sözel ve poster bildiri sunumlarına yer verildi.


Kongrede bilimsel düşünceleri ve araştırmaları paylaşmak, yeni fikirler üretmek, farklı bakış açıları oluşturmak, ebelik öğrencilerimizi, bilim insanlarımızı ve konuya ilgi duyan tüm katılımcıları bir araya getirmek gibi amaçlar hedeflendi.


Aynı zamanda, yurt içi ve yurt dışından gelen ebelik mesleğinin üyeleri ve alanlarında uzman konuşmacılar ebelik mesleğine dair paylaşımların ve çözüm odaklı tartışmaların yapılması yoluyla ebelik alanında güncel yaklaşımlar ortaya koydular. 



Haber Tarihi : 25.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER