Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Ülke Çapında Profesyonel Aşçılar Yetiştirecek

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin teorik bilgilerini pratik bilgiye dönüştüreceği “Mutfak Atölyesi” açıldı.

Sabah saatlerinde mutfakta üretilen poğaçalar ve açmalar, Üniversite yönetimimizin de katıldığı programla öğrencilerimize ikram edildi. Programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Taşkın, Rektör Yardımcısı Mehmet Çimen, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Sağlık, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Tutar, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu akademik ve idari personeliyle, öğrencileri katıldı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Sağlık, Mutfak Atölyesi Projesiyle ilgili olarak,“Özellikle yüksekokulumuzun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan öğrencilerimiz en iyi şekilde hazırlanarak mezun olmak durumundadır. Tabii bunu yapabilmek için teorik bilgiye ihtiyaç var. Öğrencilerimize imkânlar sunmak lazım. Bizlere düşen bu tarz güzel çalışmaları desteklemek, yanında yer almaktır. Günümüzde çağdaş ülkelerde aşçıbaşı; yemek pişirme işini teknik açıdan mükemmel biçimde bilen, ulusal ve uluslararası mutfak repertuvarına hâkim, bir ekibi yönetme yeteneklerini öğrenmiş ve gelişime açık, mutfağa ilişkin bütün operasyonları yönetebilir niteliklere sahip olmalıdır. Bütün bunlardan daha önemli olarak üretken, sanatçı kişiliği ön planda olan, toplum içinde bir yıldız olabilecek biçimde kendini geliştirmiş özelliklere sahip elemanlar yetiştirmek üzere Yüksekokulumuzda bu bölümü açtık.” Projemize desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.



Haber Tarihi : 08.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER