SCÜ Uluslararası Başarı Sıralamalarında Yükselişini Sürdürüyor

 
Dünyanın en prestijli üniversite ranking kuruluşlarından Times Higher Education (THE) 2022 Asya Üniversiteler Sıralaması yayınlandı. SCÜ sıralamada ilk defa yer aldı.
 
Üniversitelerin genel, atıf sayısı, endüstri geliri, uluslararası nitelik, araştırma ve öğrenim kriterlerine göre değerlendirildiği sıralamada SCÜ 501+ sıralamasında yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 66’sının yer aldığı sıralamada SCÜ, 23-53 sırada yer aldı.
 
Atıf sayısına göre tüm üniversiteler arasında 537, Türkiye’deki üniversiteler arasında 46’ncı sırada yer alırken; endüstri geliri açısından tüm üniversitelerde 581, Türkiye’de 47’nci oldu.
 
Uluslararası nitelik kriterinde tüm üniversiteler sıralamasında 557, Türkiye’de yer alan üniversitelerde 50’nci, araştırma kriterine göre tüm üniversitelerde 573, Türkiye’de 44 ve öğrenim kriterinde tüm üniversitelerde 553, Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında 39’uncu sırada yer aldı.
 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bilimsel değer üreten, proje yapan akademisyenlerimizin yanında olduğumu her zaman söylüyoruz. Bu tür bilimsel başarılar ülkemizin ve Üniversitemizin bilimsel değerini yükseltiyor. Ülkemizin ve şehrimizin geleceği açısından da oldukça önemli çalışmalara imza atmak istiyoruz ve bu amaç doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu vesileyle çalışmalarıyla bütün akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 07.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER