Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin Uluslararası İş Birlikleri Artarak Devam Ediyor

Bilindiği üzere 2019 Nobel Kimya ödülü lityum iyon bataryaları ile ilgili çalışmalara verilmişti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Ton Duc Thang University (Vietnam), Universidad de Oriente (Küba) ve Newcastle University (İngiltere) işbirliğiyle yürütülen çalışmada lityum iyon bataryaların performanslarına ilişkin yeni bir mekanizma aydınlatılırken, stronsiyum stannat (SrSnO3) kristalinin lityum iyon bataryalarda anot olarak kullanılabilecek önemli bir malzeme olduğu ispatlandı.

Bu çalışma da üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczacılık Bölümü Doç. Dr. Savaş Kaya, 2019 Nobel Kimya ödülü lityum iyon bataryaları ile ilgili çalışmalarıyla katkıda bulundu. Bu çalışmaya ilişkin yazılan makale de kimya alanının en seçkin dergilerinden biri olan Journal of Physical Chemistry C’ de yayınlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Savaş Kaya, “ Kurmuş olduğumuz araştırma grubunun, ülke içinde ve dışında pek çok tanınmış araştırma grubuyla işbirliği içerisinde olduğunu ve çalışmalar yürüttüğünü, lityum, sodyum ve potasyum iyon bataryalarının performanslarının artırılmasıyla ilgili çalışmalara devam edeceğiz. ”diye ifadede bulundu.

Haber Tarihi : 02.07.2021