“İslam Düşüncesinde Engelli Kavramı” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İslam Düşüncesinde Engelli Kavramı” konulu panel düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda, Arş. Gör. Abdurrahman Poyraz moderatörlüğünde gerçekleşen programa SCÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, konuşmacılar SCÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halis Demir, Memur-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Selman Devecioğlu ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, sadece engelli bireylerin değil herkesin engellerinin olduğunu belirterek, engelliler adına yapılacak olan çalışmaların önemine dikkat çekerek panelin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

 

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Umut Ceran’ın Kur’an tilavetiyle başlayan panelde ilk olarak söz alan Selman Devecioğlu, “Ömer Hocamın da ifade ettiği gibi engel diye bir şey yoktur. Belki görme engelli olmak bizlere bir şeylerin ızdırabını yaşatabilir ama düşündüğümüzde hepimizin engelleri var. Kimi zaman geçici kimi zaman kalıcı engellerimiz var. Kimi zaman sınav stresi olur bu engel, kimimiz için ise ailevi sıkıntılar. İnsanoğlu imtihandadır ve bu imtihanın gereklerini yaşıyoruz. Bu imtihanı geçirme mücadelesini veriyoruz. Dünyanın fani olduğunu bildiğimizden fani dünyanın dertlerine üzülmüyoruz ve üzülmememiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Sonrasında konuşan Doç. Dr. Halis Demir “ Engeli doğrudan kader’le bağlantılı olarak düzgün bir üslupla ilmihalle, hadisle, ayetlerle insanlara anlatma görevi biz ilahiyatçılara düşüyor.  Engeli imtihan gerçeğiyle açıkladığımızda ne kadar güzel olacak, bunu görmemiz gerekiyor. Çünkü hayatta her şey imtihandır.” dedi.

 

Yoğun bir şekilde katılımın olduğu program soru ve cevaplar eşliğinde bitti
 



Haber Tarihi : 11.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER