Rektörümüzün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

FETÖ tarafından gerçekleşen menfur ve alçak darbe girişiminin ardından iki yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına kastedenler 2 yıl önce aziz milletimizin sokaklarında, meydanlarında, havaalanlarında, köprülerinde ki destansı mücadelesi ile şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla ezilmişlerdir.

Bizler, bağımsızlığı karakter olarak benimseyen necip bir ecdadın torunlarıyız. Milletimiz birlik ve beraberliğini koruyarak; kadın, erkek, genç, ihtiyar topyekûn vatanını savundu. Bu uğurda şehit düşen vatan evlatlarını unutmadık, unutturmayacağız.

Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranların,
Bir tarih boyunca, vatan uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.

Hiçbir kötülük yoktur ki demokrasi ve bağımsızlık uğruna her şeyi göze almış bir milletin karşısında diz çökmesin. Başkomutanımızın çağrısıyla millet sokaklara çıkarak meydanlara, havaalanlarına, köprülere akın etti ve ülkesinin namusuna sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi Millî İrade’yi hiçe sayanlar bir tek şeyi düşünemediler; Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!

Bizler şehitlerimizin emaneti olan vatanımızda, aynı inanç ve bayrak sevdasıyla güzel Türkiye’mizin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki; 15 Temmuz, Türkiye’den başka vatanı olmayanların istiklal mücadelesidir. Ve umudu ve duası Türkiye ile olanların mücadelesidir. Allah’a şükürler olsun ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeyi görebildik.

Vatan için ölüm kadar tatlı ve şerefli bir ölüm var mıdır? 15 Temmuz’da vatanı, bayrağı, milleti ve dini için şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi olanları şükran ve minnetle anıyorum. Darbe girişimine izin vermeyen Türk milleti hep var olsun.

Demokrasi destanında şahitler biziz…
Bir ölünce bin dirilen şehitler biziz…
Başkomutan emir verdi: İnin meydana!
Sahip çıkın al bayrağa, aziz vatana!

 



Haber Tarihi : 13.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER