Sağlık Eğitiminde “Simülasyonun Yeri ve Örnek Model Uygulamaları”

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Sağlık Eğitiminde Simülasyonun Yeri ve Örnek Model Uygulamaları” konulu program düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın’ ın yanı sıra konuşmacı Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Eylem Topbaş, bölüm başkanları, akademisyenler ve lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Eylem Topbaş yaptığı sunumda, hemşirelik eğitiminde psikomotor becerilerin öğrenildiğini, beceri laboratuvarlarının bulunduğunu ve öğrencilerin bu laboratuvarlarda öğrendikleri mesleksel becerileri klinik ortama yansıtmalarının çeşitli zorlukları olduğunu ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Topbaş konuşmasının devamında, beceri laboratuvarların gerçek hastane ortamını yansıtmadığını, klinikte öğrenciye rol bulmanın zor olduğunu, akademisyen sayısında yetersizlikler de dikkate alındığında öğrencilerin teorik bilgileri hasta bakımına yeterince yansıtamadıklarından dolayı sağlık eğitiminde simülasyonun önemli olduğunu vurguladı.

Program sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Eylem Topbaş’a katkı ve katılımlarından dolayı Teşekkür Belgesi verdi.

Haber Tarihi : 07.05.2019