İlahiyat Fakültesinden Huzurevine Ziyaret

 

Yaşlılarımıza sahip çıkmanın hem dinî hem de insani bir görev olduğunun bilincinde olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi yönetimi ve öğrencileri Yaşlılar Haftası dolayısıyla İhramcızade İsmail Hakkı Huzurevi’ni ziyaret ettiler.

Ziyarete İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Özalp, Fakülte Sekreteri Bedrettin Gündoğdu ve öğrenciler katıldı.

İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi Müdürü Sabit Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yavuz, “Burada büyüklerimizi elimizden geldiği kadar ağırlamaya çalışıyoruz. Onlar bizim misafirimiz değil, başımızın tacı. “ dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan, dinimizin yaşlılara büyük önem verdiğini, onlara hürmet etmenin en önemli vicdani ve insani sorumluluklarımızdan biri olduğunu söyleyerek, “Ziyaretimizin amacı büyüklerimizle hasbihâl edip yanlarında olmak. Onlar bu ülkenin değerleri. Onlara sahip çıkmamız gerek.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Huzurevi Müdürü Yavuz, ziyaretçilere Huzurevi’ndeki yaşlıların takı tasarımı ve ahşap boyamacılığı ile ilgili yaptıkları ürünleri tanıttı.

Huzurevi ziyaretinin ardından Fakülte yönetimi ve öğrenciler Yukarı Tekke’de bulunan şehitliği ziyaret ettiler.



Haber Tarihi : 27.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER