CÜNAM İşbirliği Protokollerini Sürdürüyor

 

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) ile Altın Elektronik San. Tic. A.Ş. arasında protokol imzalandı.

 

Protokole; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Merkez Müdürü Doç. Dr. İlkay Demir ve Firma Genel Müdürü Mutlu Türkoğlu katıldı.

 

Protokol kapsamında; CÜNAM ve Altın Elektronik San. Tic. A.Ş. ‘laboratuvarlarından yararlanacak, ortak proje geliştirecek, yürütülen projelerde karşılıklı materyal ve personel desteği sağlanacak’ gibi konularda çalışma yapacaklar.

 

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız, “Yakın üniversiteler ve şehrimizde bulunan birçok kuruluşla ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Altın Elektronik de bize bu anlamda katkı vereceğini beyan etti. Onlarla bugün bir Ar-Ge iş birliği protokolü yapıyoruz. Mutlu Bey’in şahsında Altın Elektronik firmasına teşekkür ediyorum. Birçok firmamızla bu tür çalışmaları ve protokolleri yapacağız. Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir merkez. İnşallah bu merkez kurulduğu zaman da inovatif çalışmalar yapacağız, hayırlı olsun.” dedi.

 

 

Altın Elektronik San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Mutlu Türkoğlu, “Nanofotonik Merkezinde biz de Altın Elektroteknik A.Ş. olarak katkı vermek istedik. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin attığı adımları ve Nanofotonik Merkezinin attığı adımları takdirle izliyoruz.  Bunların içinde bizim de yer almış olmamızdan son derece mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlkay Demir ise, “Paydaşlarımızla bir çalıştay yaptık. Bu çalıştayda da sağ olsunlar paydaşlarımız çok büyük katkılarda bulundular. İlk destek önce gelen katkı aslında Altın Elektronik’in. Böyle bir oluşum varsa biz bunun içinde bulunalım, hatta destek olalım ki bu destek oldukça önemli.  Bu aşamada kendi bünyenizde çalışan mühendis, yüksek lisans ve doktora öğrencisi varsa biz bunu işe alalım, işe aldıktan sonra çalışmalarına devam etsin hem de yeni yapılanmanın içinde var olalım şeklinde bir katkıydı. Hem insanlığa yatırım yapma anlamında hem de bu oluşumun başında yer alma anlamında oldukça değerli bir katkı olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 



Haber Tarihi : 24.03.2021

AYLARA GÖRE HABERLER