Hamilelik Sonrası Saç Dökülmesi Tedavi Ediliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı tarafından hamilelik sonrası saç dökülmesi problemiyle karşılaşan hastalar tedavi ediliyor.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tosun, saç dökülmesinin hem kozmetik açıdan hem de psikolojik açıdan ciddi bir problem olduğunu belirterek, “Mezoterapi yöntemini kullanıyoruz. Daha çok vitamin takviyesi yine B12 kompleksleri, olive elementler, minoksil gibi kombine minerallerin saçlı deriye iğnelerle, küçük iğnelerle uygulanması şeklinde yapılan bir tedavi yöntemi.” şeklinde konuştu. 

 

Bu tedavinin doktor kontrolünde yapılması gerektiğinin altını çizen Tosun önemli uyarılarda bulundu.

 

Dr. Tosun, “Bu tedavi dış merkezlerde anormal fiyatlarla yapılıyor. Hem de doktor olmayanlar tarafından yapılabiliyor. O yüzden hastalarımızın özellikle devlet hastaneleri, doktor kontrol olan yerlerde yapmaları, gelmeleri ve yaptırmaları uygun olacaktır.” dedi.

 

Hastanın kendilerine doğum sonrası saç dökülmesi şikâyetiyle geldiğini anlatan Dr. Tosun, “Hastanın muayenesini yaptıktan sonra PRP (Platelet Rich Plasma) ile başladık. Şimdi ikinci seansımız. Mezoterapi ile devam ediyoruz. Dökülmelerinde biraz da hastamızın azalması var. 4 seans PRP 4 seans mezoterapi şeklinde 8 seans bir tedavi yöntemi PRP ve mezoterapi seansı uygulayacağız.” diye konuştu.

 

Bu tedavinin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılmasının hastalar için avantaj olduğunu vurgulayan Dr. Tosun, “Üniversite Hastanemizde yapılması hastalarımız için avantaj. Hem maliyetinin dış merkezlere göre daha uygun olması ve belli bir kurumsal yapı içerisinde yapılması, merdiven altı dediğimiz yerlerde yapılmaması için üniversite hastanesine gelebilir hastalarımız.” ifadelerini kullandı.

 

Hasta Gönül Baş Yılmaz ise, “İki çocuk annesiyim, doğumlardan sonra saçlarımda dökülmeler daha arttı. Sosyal medyada Mustafa Hocamı araştırdım ve o şekilde geldim. Saç dökülme ve ara ara saçlarımda açılmalardan dolayı Mustafa Hoca’ya geldim. Yapılan tedavi sonrası saç dökülmelerim azaldı. Tedavi öncesi kan değerlerime bakılarak ona göre tedavime başlandı. Bu tedavinin etkili olacağını düşünüyorum. Mezoterapiye başladım ve PRP ile devam ediyor. Saçlarımda dökülmeler azalmaya başladı, saçlarım canlandı, saçlarımın hareketlendiğini hissediyorum.” diye belirtti.
 



Haber Tarihi : 06.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER