Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü Göz Dolduruyor

2015 yılında, Sivas Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Gültekin Coşkun tarafından, Cumhuriyet Teknokent'te kurulan "Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü" (UZGE)  yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.


Tescillenerek Almanya’ya satılan kaymaz karo projesi ve alanında yapmış olduğu faydalı model çalışması ile alana özgün çalışmalar yapan UZGE farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin de ziyaret ettiği öncü bir merkez konumunda yer alıyor.


2018 yılında, TÜRKAK'dan TS EN ISO/IEC 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar)standardına göre akredite olmuş, onaylı test laboratuvarı özelliği taşıyan UZGE ayrıca 2017 yılında ise TSE’den “Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı Belgesi” alan ilk ve tek laboratuvar olma özelliği taşımaktadır.


TS EN 16165 EK-C, EK-D, DIN 51131, TS EN 14231 standartlarına göre yaya yüzey zemin kaplamalarının (doğal taş, mermer vb) kayma direnci ve dinamik ve statik sürtünme katsayısı ölçümleri UZGE tarafından hem sahada hem de laboratuvarda yapılıyor.



Haber Tarihi : 12.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER