TÜBİTAK Projesi ile Cilt Kremi Geliştirilecek

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Didem Mimiroğlu’nun “Kuru Ciltler için Hyaluronik Asit İçeren Topikal Formulasyonların Hazırlanması” isimli projesi TÜBİTAK’tan destek aldı.


Proje ile gündelik yaşantıda kullanılabilecek kremler geliştirilecek. Bu kremler hem kuru cilt tipine sahip olan kişilere hem de gündelik yaşantısında cildinde kuruluk, gerginlik hissi, hassasiyet gibi sorunlar yaşayan ve toplumumuzda da yaygın bir şekilde görülen dermatit, sedef gibi cilt hastalıklarına yönelik olacak.

Arş. Gör. Mimiroğlu, “Projenin yürütücüsü benim. Ancak proje ve şirket ortaklı olarak yürütülüyor. Proje ve şirket ortağım ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nuray Yazıhan. Proje süresince şirket kapsamında bir kişi istihdam edildi. Bu proje de yine laboratuvar çalışması yapılacak. Buradaki laboratuvar çalışmaları ise ODTÜ Biyolojik Bilimler ortak laboratuvarlarında ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Laboratuvarlarında yapılacak. Burada laboratuvar çalışmalarını Nuray Hoca, ben ve personelimiz gerçekleştiriyor. Şirketin yeri ise ODTÜ Teknokent Kuluçka Merkezi.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 08.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER