Doç. Dr. İlkay Demir, COST Aksiyonuna Yönetim Komitesi Üyesi Olarak Kabul Edildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlkay Demir, “OC-2020-1-24657 – European Network for Innovative and Advanced Epitaxy” başlıklı COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) aksiyonuna Yönetim Komitesi Üyesi olarak kabul edildi. 

 

Aralarında Fransa, Belçika, Almanya, İtalya, İngiltere, Hollanda, İspanya olmak üzere 31 ülkenin yer aldığı aksiyon “Epitaksi” alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan COST aksiyonu bilim ve teknolojide Avrupa’da iş birliği için oluşturulmuş ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin de Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükûmetler arası bir kuruluştur. 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. İlkay Demir, “COST aksiyonlarının Avrupa’da ve üye ülkelerde konusunda uzman bilim insanlarını bilimsel ağlarda, projelerde toplantı, çalıştay, konferans, ziyaretler ve diğer bilimsel etkinliklerde bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal alanda çalışmalarını sürdüren bir kuruluştur. Bilim insanlarını uluslararası arenaya taşımayı amaçlamak ile birlikte, konusunda uzman araştırmacıların uluslararası platformlarda bir araya gelmelerinin ülkemize özellikle katma değeri yüksek ürün teknolojisi bakımından önemli getirileri olacağını ve COST projelerinin devamında yüksek bütçeli Avrupa Birliği projelerinin de önünün açılacağını umuyorum.” dedi.
 



Haber Tarihi : 05.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER