Üniversitemizde Kariyer ve İstihdam Fuarı

Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye-İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından kariyer ve istihdam fuarı düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İş Gücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Aydın Alabaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Çalışma ve İş Kurumu Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat ile iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat’ın yaptığı açış konuşmasından sonra Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Aydın Alabaş yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği’ne aday ve üye 28 ülkenin bu 10 yıllık süreçte istidama katkıları 7 milyon kişi iken Türkiye istihdamını tek başına 7,5 milyon kişi artırdı. Biz de İŞKUR olarak bu alanda aktif rol oynamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “İşsizlik birçok ülkenin olduğu gibi bizim de en önemli sorunlarımızdan birisi. İşsizlikteki temel nokta şu; bir tarafta nitelikli eleman arayan kurumlarımız var, bir tarafta da işsizlerimiz var. Yapılması gereken, nitelikli iş gücüne sahip insanlarımızı sanayicilerimizle bir araya getirebilmek. Meslek Yüksekokulları aslında ara eleman yetiştirmek üzere kurulmuş okullardır. İş adamlarımızın ziyaretlerine gittiğimizde veya onlar bize geldiklerinde şunu söylüyoruz; hangi alanda elemana ihtiyacınız var ise bize bildirin, bu alanlarda program açalım ve sizlere istediğiniz nitelikte elemanlar yetiştirelim. Yine düşündüğümüz programlardan bir tanesi de şu; 7+1 ve 3+1 sistemi. Yani iki yıllık Meslek Yüksekokulunda veya 4 yıllık bir okulumuzda okuyan öğrencimiz son dönemlerini gitsinler iş yerlerinde çalışsınlar. Bunu da krediden sayalım. Yani bir staj gibi değil de iş yerinde eğitim alsınlar. Bitirdikten sonra da işi bilen, insanlar olarak yetişsinler. Üniversite olarak biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Programda konuşan Vali Davut Gül gündemin en önemli maddelerinin başında istihdamın yer aldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinde ilave istihdam edilen herkesin sigorta ve vergi paralarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı karşıladı. Geçen sene özel sektör eliyle Sivas'ta toplam ilave istihdam oranı 17 bin civarında. Engelli kontenjanından ise 587 kişi istihdam edildi." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezerek firma temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet etti. Fuar boyunca katılımcılara Zeliha İlhan Doymuş, Hakan Mengüç ve Haktan Saran tarafından kariyer planlaması, iş ahlakı ve stres yönetimi konularında seminerler verildi. Fuarda stant açan firmalara iş ve staj başvurusu yapma imkânı bulan vatandaşlar aynı zamanda firmaların insan kaynakları yetkilileriyle görüştü. 
 



Haber Tarihi : 07.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER