Üniversitemizi Kazanan Yeni Öğrencilerin Kayıtları Başladı

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, Üniversite programlarımıza yerleşen öğrencilerimizin kayıtları e-devlet portalı elektronik olarak ve Üniversitemize gelerek başladı.

 

Taha Akgül Spor Salonu’nda oluşturulan kayıt merkezine gelen öğrenciler lise diploması ve kimlik belgeleri ile çok kısa bir sürede işlemlerini tamamlayarak, kayıt merkezi içerisinde bulunan KYK danışma masası aracılığıyla yurt ve burs konusunda uzmanlardan bilgi alabilmektedirler.

 

Kayıt Merkezinde yetkililerden kayıtlar hakkında bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin ilk kayıt günü. Biz geçen hafta itibari ile hazırlıklara başlamıştık. Ve burada da gördük ki gelen öğrencimiz bir dakikada kayıt oluyor. Yine Otogardan ve Şehir Meydanından öğrencilerimizi alıyor yerleşkemize getiriyor ve tekrar merkeze bırakıyoruz. Geçen yıl başlatmıştık bu uygulamayı yine devam ediyor. Herhangi bir sorun görmedik. Öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olsun diyorum. Artık öğrencileriniz bizlere emanet.” dedi.

 

Gaziantep’ten oğlu Eren Karaturan’ın kaydı için gelen öğrenci velisi Ali Karaturan “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesine oğlumu kaydettirmek için geldim. Şehri bildiğimiz için Üniversite’nin ortamını ve üniversite şartlarını araştırarak oğlumu getirdim. İyi bir eğitim almasını istediğim için Türkiye’deki sayılı büyük üniversitelerden bir tanesine getirdiğim için çok memnunum. Başta Rektörüm olmak üzere tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür eder, saygılar sunarım. ” dedi.

 

Tokat’ın Zile ilçesinden  Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünü kazanarak kayıt yaptırmaya gelen yeni öğrencimiz Abdullah Coşkun “Cumhuriyet Üniversitesini araştırdım, köklü bir üniversite. İstediğim bölümü okumam içinde gayet iyi bir üniversiteydi. O nedenle bu üniversitenin  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünü seçtim. Kayıt süresini dakika dolmadan 30 saniye falan bir zamanda yapıldı. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Kent Meydanı, Otogar’da kurulan danışma merkezleri ile öğrenciler Üniversitemize ait araçlarla kayıt merkezine yönlendirilmekte ve şehir dışından gelen öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verilmektedir.

 

 



Haber Tarihi : 03.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER