5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi 5 Mayıs Dünya El Hijyeni gününe özel video klip hazırladı.

El temizliğinin insan hayatındaki önemi ve hastalıkların önlenmesindeki etkisinin anlatıldığı videoda Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Enfeksiyon Hastalıkları ABD Öğr. Üyesi Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, İdari Yönetici Gülseren Karabey, Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Fatma Kayhan, Enfeksiyon Kontrol hemşiresi Meral Akgül, Güvenlik Personelleri Serpil Yıldız, Fatih Yıldırım ve Temizlik Personelleri Sevgi Aktaş ile Levent Yıldız yer aldılar.

Video hazırlamadaki amacın özellikle Covid-19 salgını döneminde büyük önem taşıyan el temizliğinin bütün hastalıkların önlenmesindeki etkisine dikkat çekmek olduğu vurgulandı.

Haber Tarihi : 05.05.2021