Mimarlık Fakültesi’nden Meydan Projesi Desteği

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi İlimize ve İlimizin mimarisine yaptığı katkılardan dolayı adından sıkça söz ettiriyor.

Eski 4 Eylül Stadyumu yerleşkesine Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla yaptırılacak Meydan Projesine Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden tam destek geldi.

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan projeler Sivas Kent Konseyi yönetimi tarafından beğenilerek hazırlanan sergi ile Sivas kamuoyuna sunuldu.

Serginin yoğun ilgi görmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Sivas Kent Konseyi Başkanı Mimar Serdar İnce ve Yönetim Kurulu Üyeleri öğrencilerimizin hazırladıkları projelerden dolayı Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Erdem’e ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyarette konuşan Sivas Kent Konseyi Başkanı Mimar Serdar İnce, “20 Şubat 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesi hocaları ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Eski Stadyum Yerleşkesi Fikir Projesi” sergisine katkılarından dolayı Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne yönetimim ile birlikte teşekkür ziyaretinde bulunduk. Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri olarak sergimize emeği geçen öğrenci ve hocalarımıza teşekkür belgesi vereceğiz. Başbakanımızın talimatları ile Meydan olarak hazırlanacak olan Eski Stadyum yerleşkesine öğrencilerimizin hazırladığı projeler bizler için çok önemli ve değerliydi” dedi.

Ardından konuşan Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Erdem, “Kent Konseyi Başkanı Serdar Bey’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Mimarlık Fakültesi olarak Sivas şehrine ve mimarisine oldukça hassas yaklaşıyor ve bunu özellikle eğitimlerimize de yansıtıyoruz. Bunlardan birisi de Eski Stadyum yerleşkesine hazırladığımız projeler oldu. Sivas Kent konseyi bu projelerimize yakın ilgi gösterip sergi olarak kamuoyu ile paylaştılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje hazırlanmasında büyük emeği olan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı ise konuşmasında, “Öğrencilerimiz ile birlikte mimarı proje yaptık. Bunlar daha çok fikir projeleriydi. Bu projeler Sivas Kamuoyu ile paylaşıldı. Çokta ilgi gördüğünü düşünüyorum. Biz bu iş birliklerini önemsiyoruz. Öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kent konseyi üyelerine de ayrıca şükranlarımız sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Eski Stadyum yerleşkesine yapılacak olan meydan projesine büyük katkısı olan Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ve destek veren Öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.

Program Toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından son buldu.

 

 



Haber Tarihi : 20.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER