Veteriner Öğrenci Eğitim Semineri-Cerrahi Günleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Veteriner Fakültesi Veteriner Hekim Öğrencileri Kulübü (VETHÖK) tarafından ‘Veteriner Öğrenci Eğitim Semineri-Cerrahi Günleri’ adlı eğitim semineri düzenlendi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, Dekan Yardımcısı ve VETHÖK Akademik Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Erhan Yüksel, Türk Veteriner Hekimler Birliği Sivas Odası Başkanı Erdem Şenel, Atatürk Üniversitesi, Tekirdağ Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Veteriner Hekim Öğrencileri Kulübü Başkanı Melih Gazi Genç, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Bilginin önemli bir güç olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdem Şenel, “Doğru ve bilimsel verilere dayalı bilgiye ulaşmak bir o kadar da zor. Bu seminerde kendi alanlarında söz sahibi olmuş akademisyen arkadaşlarımızın vereceği bilgiler meslek hayatına atıldığınızda size yol gösterecek. Mesleğimize dair güncel konuları ve bilgileri paylaşarak kendimizi geliştirdiğimiz bu toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay konuşmasında, “Türkiye’de mesleki sorunlarımız oldukça fazla ve bunlarla sürekli mücadele içerisindeyiz. Ancak gençlik aktivitelerini, faaliyetlerini gördükçe ümidimiz biraz daha artmaktadır. Mesleğimizi sizlerin hak ettiği yere taşıyacağına olan güvencemiz her geçen gün katlanarak devam etmektedir. Bu vesileyle bu tür faaliyetleri gerçekleştiren bütün fakültelerimize, ilgili öğrencilerimize buradan teşekkür ederim.” cümlelerine yer verdi.

 

Cerrahinin önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim ise, “Tıpta hemen hemen her ana bilim dalıyla cerrahinin ilişkisi var. Cerrahi her alana girmeye başladı. Son zamanlarda onkolojik cerrahi uçmaya başladı. Tabii bu veteriner hekimlik de mutlaka olması gereken, kaçınılmaz bir bilim alanı. Öyle zannediyorum ki, önümüzdeki yıllarda bu bilim alanı kendi içerisinde daha da şekillenecek, farklı alanlara doğru kayacak ve kendisini mutlaka geliştirecek. Bu seminerin düzenlenmesinde, bu işin mutfağında görev alan öğrencileri kutluyorum. Gerçekten çok çalışmalar yaptılar, çok uğraştılar. Sayın dekanımıza, dekan yardımcılarımıza, öğrenci topluluğu kulübü başındaki hocamıza buradan teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğrencisi Simge Becerir, “Ben bu tarz etkinliklerin öğrencileri bir araya getirmede ve sosyal açıdan önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bilimsel açıdan geleceğe yönelik planlarımızda ilk adım olarak yolumuzu çizmemizi sağlıyor. Sivas güzel bir şehir, eski bir şehir. Gezmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Üniversite çok güzel. Kampüsü çok beğendim. Bizim bile böyle bir kampüsümüz yok.” diye belirtti.

 

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Hüseyin Ün ise, “Etkinliğe gelmemin amacı buradaki bilgi ve sosyal etkinlikten faydalanmak istiyorum. Başka üniversiteden gelen hocalarımızın, vereceği bilgileri öğrenmek için, cerrahi müdahaleleri daha iyi anlayabilmek için bu programa gelmiş bulunmaktayım. Sivas’a ikinci defa geliyorum. Daha önce gezmek için gelmiştim. Sivas halkını seviyorum ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesini beğeniyorum. Çalışmaları da takip ediyorum. Gerçekten güzel ağırladılar bizi. Çok misafirperverler. Teşekkür ediyoruz hepinize.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ve üniversitemiz akademisyenleri alanlarıyla ilgili sunum yaparak dinleyenlere konularıyla ilgili güncel bilgileri aktardılar.
 



Haber Tarihi : 26.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER