Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Tarafından Sivas'ta Düşler Atölyesi Adlı Sergisi Açıldı

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonunda Yapıldı.
 
Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, serbest büro sahibi mimarlar- şehir plancılarının yanı sıra Mimarlık Fakültesinden ve Üniversitemizin diğer birimlerinden öğretim elemanlarıyla çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Açılış öncesinde bir konuşma yapan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin proje çalışmalarının sergilendiği açılışa davetlerini kırmayarak katılan herkese teşekkür etti. Bu yıl ilk mezunlarını verecekleri fakültelerinin bu ve buna benzer etkinliklere önem verdiğini, geçen yıl ilkini yaptıkları öğrenci sergisinin bu yılki temasını “Sivas İçin Düşler Atölyesi” olarak belirlediklerini ve Sivas ölçeğinde mimari ve şehircilik problemlerine getirdikleri çözüm önerilerinin yer aldığı öğrenci projelerini Sivas halkıyla paylaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Tuztaşı, Sivas kentinde kentsel ve mimari ölçekte proje konularını özellikle öğrencilerine çalıştırdıklarını, öğrencilerin bu yolla yaşadığı kenti daha iyi algılayabileceklerini düşündüklerini ve bu tür çalışmaları devam ettirmeyi düşündüklerini vurguladı. Şehir ve üniversite iş birliği çerçevesinde üretken bir ortama fırsat veren bu düşünsel üretimlerin, hem öğrencilerin motivasyonunu artırdığını hem de fakültenin taşınabilirliğine katkı sunduğunu ifade eden Tuztaşı, “Sivas için düşlediklerimiz gizli kalamazdı; onun için Sivas için düşlerini çizgilere döken öğrencilerimizi kutluyor, sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizle birlikte inşallah Sivas için düşlemeye devam edeceğiz ve bu tür sergileri inşallah yine sizlerle paylaşacağız.” dedi.
 
Kısa birer konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce de sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek Mimarlık Fakültesinin Üniversitemiz ve şehir için önemli olduğunu ve bu tür etkinliklerin Şehir ve Üniversite iş birliğine katkı sağladığını vurguladılar. Ardından Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen
 
Erdem ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı konuklara sergideki projelerin tanıtımında bulundular.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 08.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER