Atlı Okçuluk ve Oğlak Oyunu ile Sivas Muhasarası Canlandırma Programı Gerçekleştirildi

 Kadı Burhaneddin; büyük bir devlet adamı, şair ve adil bir kadıdır. Sivasımızda 2016 yılı Valilğimiz tarafından “Kadı Burhaneddin Yılı”  olarak ilan edildi. Bu bağlamda Sivas Valiliği tarafından “Kadı Burhaneddin Devri Memlûk Kuşatması” etkinlikleri kapsamında Atlı Okçuluk ve Oğlak Oyunu gösterisi ile  ‘Kadı Burhaneddin Dönemi Sivas Muhasarası Canlandırması’ düzenlendi.

 Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi karşısında bulunan alanda iki günde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

 Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yapılan etkinliklerin birinci gününde “Atlı Okçuluk ve Oğlak Oyunu” gerçekleştirildi, ikinci gününde ise  "Kadı Burhanettin Dönemi Sivas Muhasarası" canlandırıldı.

 Temsilî Sivas Kalesi surlarının kullanıldığı canlandırmada; Sivas, Ankara, İstanbul, Kayseri, Tokat, Van, Malatya ve Kırgızistan'dan 60 kişilik ekip görev aldı.

 Renkli görüntülere sahne olan canlandırmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 



Haber Tarihi : 22.08.2016

AYLARA GÖRE HABERLER