Tıp Fakültesinden Dünya Hipertansiyon Etkinlikleri

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, Dünya Hipertansiyon Günü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Çetin mesajında; son 11 yıldır her 17 Mayıs’ın Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlandığını belirterek dünyanın en önemli sağlık problemlerinden olan hipertansiyona dikkat çekmek için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir gün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhan Çetin, “Hipertansiyon dünyada her yıl 7,6 milyon kişinin ölümüne, 90 milyon kişinin sakat kalmasına yol açmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkemizde her dört ölümden birinin nedeni hipertansiyondur. Dolayısıyla hipertansiyonu erken tanımak ve tedavi etmek çok önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çetin, “Hipertansiyon konusunda insanların farkındalıklarının artırılması için çeşitli etkinlikler düzlenmektedir. Biz de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak insanımızın en fazla muzdarip oldukları hastalığa -normalde on sekiz yaşının üzerindeki her üç kişiden birinde, elli yaşının üzerindeki her iki kişiden birinde hipertansiyon rahatsızlığının olduğunu biliniyor-  özellikle Sivas halkımızın dikkatini çekmek amacıyla 17 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da şu anki Kongre Binamızın yanında bir hipertansiyon çadırı açarak birtakım etkinlikler yapacağız. Bütün halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz.” dedi.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58



Haber Tarihi : 16.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER