Rektör Yıldız İl Koordinasyon Toplantısına Katıldı

2021 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun 4’üncüsü İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Yıldız, Üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Salgın döneminde Üniversitede alınan tedbirler neticesinde hiçbir sorunla karşılaşılmadığını söyleyen Rektör Yıldız, konuşmasını Üniversitenin doluluk oranı hakkında bilgi vererek sürdürdü.

Bu yıl Üniversiteye gelen yabancı öğrenci sayısının 2 bin 700 civarında olduğunu ifade eden Rektör Yıldız, “Bu sayıyı artırmak amacıyla gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz 4 bin civarında. Ayrıca gelecek yıl Hukuk Fakültesine ve Konservatuvara da öğrenci alacağız.” dedi.

2021 TENOFEST yarışmasında 4 ayrı kategoride 5 takımla katılım sağlandığını belirten Rektör Yıldız; “Yarışmadan 2 dereceyle ayrıldık. 1 takımımız 2’nci, bir diğer takımımız 7’nci oldu. Yeni hastane ve Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarımızın inşaatları hızla devam ediyor. İnşaatları devam eden binaları en kısa zamanda bitireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 08.10.2021