“Büyük ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı “ Gerçekleştirildi

Veteriner Fakültemizin destekleri ile besicilere yönelik düzenlenen “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştay” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Şarkışla Âşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Üniversitemiz Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Arı, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas il Koordinatörü Muhammet Genç, kurum temsilcileri ve besiciler katıldı.


İlçe ekonomisinin hayvancılıktan geçtiğini ifade eden Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, “Malumunuz bölgenin göz bebeği olan bir hayvan pazarımız var. Bununla beraber her alanda olduğu gibi muhakkak hayvancılığında kendi içerisinde sorunları var. Tabii sorunlar var ama biz bardağın boş tarafını görmeyeceğiz, bardağın dolu tarafı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Bundan 15-20 yıl önceki hayvancılık politikaları ile bugün ki hayvancılık politikaları arasında muhakkak ki bir değişim ve gelişimin olduğunu da kabul etmemiz lazım. Yeterli mi? Yeterli değil, daha iyisi olmalı mı? Evet olmalı.” dedi. 

 
Çalıştayda, hayvancılığın daha verimli hâle getirilmesi, modern hayvancılık yöntemleri ve iyileştirme çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verilirken, Doç. Dr. Hasan Hüseyin Arı, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 



Haber Tarihi : 10.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER