CÜSEM "Bilirkişilik Eğitim Kuruluşu" Olarak Yetkilendirildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) Adalet Bakanlığı tarafından “Bilirkişilik Eğitim Kuruluşu” olarak yetkilendirildi.

 

03 Ağustos 2017 tarih ve 30143 sayılı Resmî Gazete ile yürürlüğe giren Bilirkişilik Yönetmeliği gereği bilirkişi olarak görev almak isteyenlerin bilirkişilik eğitim yetkisine sahip eğitim kuruluşlarından eğitim almaları gerekmektedir. Bu kapsamda CÜSEM tarafından Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığına gerekli başvuru yapılmış ve yetki belgesi alınmıştır. Bilirkişilik eğitimi, 18 saat teorik, 6 saat da uygulama eğitimi olmak üzere toplam 24 saatten oluşmaktadır. Belgenin 3 yıl geçerliliği olup 3 yılın sonunda 6 saatlik bir eğitimle sertifikanın güncellenmesi gerekmektedir.

 

CÜSEM Müdürü ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer yaptığı açıklamada, “İlimizde bilirkişilik eğitimi almak isteyenler çevre illere yönlendirilmekteydi. Bu da eğitim maliyetini artırmaktadır. Şu anda kurslarımız için çevre illerden yoğun bir talep var. Merkezimizin bilirkişilik eğitimi vermeye yetkili olmasıyla birlikte adaylar daha düşük bir bedelle sertifika alabilecekler. Ayrıca merkezimizle ilimizde faaliyet gösteren meslek odaları arasında yapılacak protokoller çerçevesinde eğitim ücretlerinde belirli indirimler uygulanabilecektir.” ifadelerini kullandı



Haber Tarihi : 15.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER