Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 48 Yaşında

1974 yılında kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) 48’nci kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

SCÜ 4 Eylül Kültür Merkezi Keykubat Salonu’nda düzenlenen kuruluş yıl dönümü programına; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Kutluboğa, İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Hakan Polat, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Jandarma İl Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu, Sivas İl Emniyet Müdürü Burhan Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yırtar, Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu, il protokolü, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Kuruluş yıl dönümü programının öncesinde 4 Eylül Kültür Merkezi’nde yer alan Üniversite Tarihi Müzesi ve Tabiat Tarihi Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Müzelerin açılışının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kuruluş yıl dönümü programı başladı.

 

Program, Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) Görüntü Tasarım Ofisi tarafından hazırlanan tanıtım filmiyle devam etti. Tanıtım filminin ardından türkü dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız; kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmelerinin geleneklerine bağlı olmaları ile mümkün olduğunu ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 48 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim kurumlarımızdan biri olduğunu ifade etti.

 

“Üniversitemiz çağı yakalayan, zamanın gelişmelerine ayak uyduran, bilimin evrensel ilkelerine sadık kalarak faaliyetlerini sürdüren; ama aynı zamanda geleneğine de sahip çıkan bir kurum olarak yoluna devam etmektedir.” diyen Rektör Yıldız konuşmasını, “Teknik bilimler, fen bilimleri, eğitim bilimleri, beşerî bilimler, sağlık bilimleri ile sanat ve spor gibi insanın ruhsal ve bedensel gelişimini temin eden branşlarda eğitim hizmeti vermektedir. Ayrıca şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin teknik ara insan ihtiyacını karşılayacak meslek yüksekokullarıyla geleceğin vasıflı, meslek sahibi bireylerini yetiştirmektedir. Lisansüstü eğitim veren enstitüleri aracılığı ile de Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yüksek vasıflı insanları ve akademik kadroları geleceğe hazırlamaktadır.” cümleleriyle sürdürdü.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023, 2053 ve 2071 hedefiyle ortaya koyduğu Büyük Türkiye vizyonu çerçevesinde SCÜ’nün bütün alanlarda yerli ve millî teknolojiye destek olmak için çalışmalar yaptığını kaydeden Rektör Yıldız, konuşmasının devamında Üniversitenin yürüttüğü kanser ilacı geliştirme çalışmaları, yerli implant, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları, yurt içi ve yurt dışı üniversiteleriyle yapılan iş birlikleri, bilimsel projeler, URAP sıralaması, yerleşkenin ağaçlandırılması, Hasbahçe Göleti, Mini Sivas, sağlık alanında yapılan çalışmalar gibi konular hakkında bilgi verirken Solucan Gübresi Üretim Tesisi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (CÜBAP), Cumhuriyet Teknokent, Yeni Hastane Binası ve Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmalarına da değindi.

 

Türkiye’nin gerek iç ve gerekse dış gelişmeler açısından kritik bir süreçten geçtiğini ve bu hassas dönemde SCÜ’nün bütün kadrolarıyla birlikte üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu altını çizen Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

 

“Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bu yolda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Üniversitemiz, 48 yıllık köklü geçmişi, deneyimli personeli, kurumsallaşmış yapı ve gelenekleri, Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden biriyle ve sürekli gelişen alt yapısıyla ülkemizin geleceği adına çalışmaktadır. Bu çalışmalarımız esnasında bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kuruluşunun 48’inci yılı münasebetiyle törenimizi teşriflerinizden dolayı hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum.” 

 

Rektör Yıldız’ın ardından programa çevrim içi olarak katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bir konuşma gerçekleştirdi. YÖK Başkanı Özvar, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yarım asra yakın bir geçmişe sahip. Üniversitemizin STK’lar, kamu-kurum kuruluşları ve iş dünyası ile iş birliği halinde olduğunu biliyoruz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden beklentimiz oldukça fazla. Akademisyenlerimizin yayınları oldukça güzel. Bundan sonraki süreçte Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin adından söz ettireceğine inancım tam. Üniversitemizi ülkemizdeki birçok üniversiteye örnek gösteriyoruz. Sadece Sivas'a değil ülke ve hatta uluslararası alanda görüyoruz. Bu çalışmalarından dolayı kıymetli Rektörümüzü kutluyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ülke ve dünyada çok önemli yerlere geleceğini düşünüyorum. İnşallah nice 48. yıllara diyorum.” diye konuştu.

 

Sivas Valisi Salih Ayhan ise, “Üniversitemiz sadece yarım asır değil bin yıla ulaşan bir bilim kültürünün taşıyıcısı ve temsilcisidir. 45 bin öğrencisi, örnek kampüsü ve yurt yapılanması ile Cumhuriyet Üniversitemiz bugün de bilimin ışığı ile başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemize aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyet Üniversitemiz standart eğitim programlarının yanında şehrimizin, bölgemizin öncelikleri ön plana çıkaran 40’a yakın araştırma merkezi ile bilim üretmeye bu bilimi ilgili sektörlerle paylaşmayı başarabilen bir üniversitedir.” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de SCÜ’nün sadece eğitim alanında değil şehrin sosyal, ekonomik, sanayisinin gelişimine çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

 

Son olarak konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin üniversite-şehir iş birliğine önem verdiklerini, akademisyenlerden azami seviyede faydalanmak istediklerini, bu sebeple birçok ortak projeye imza attıklarını ve Üniversiteye her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Protokol konuşmalarının ardından SCÜ 4’üncü Geleneksel Hizmet Ödülleri törenine geçildi. Birim, akademik ve idari personel ile öğrenci kategorisi olmak üzere 4 kategoride verilen ödülleri almaya hak kazananlara ödülleri; Vali Ayhan, Milletvekili Ekinci, Belediye Başkanı Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurlu, SCÜ Rektörü Yıldız, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kutluboğa, İdare Mahkemesi Başkanı Polat ve SBTÜ Rektörü Kul tarafından verildi.
 



Haber Tarihi : 09.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER