Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Gaziler Günü Mesajı

Tarih sahnesine çıkış anından günümüze dek karşılaştığı tüm zorluklarla mücadele edip bağımsızlığını canı pahasına korumayı şiar edinen necip milletimiz, bu uğurda gazi ve şehit olmayı bir gurur vesilesi saymıştır. Mukaddesatımızı korumak ve bu değerlerimizi düşman ve hainlere çiğnetmek istemeyen istiklal ve hürriyet âbideleri aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu övünç vesileleri tüm dünyaya örnek olmuştur. 

 

Her bir karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış cennet vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak en büyük vazifemizdir. Bu kutsal vazifenin ilelebet yerine getirilmesi millî ruha sahip nesillerin yetişmesi ile mümkündür. Yetişen bu neslimizin her bir ferdi, cennet vatanımızı bölmek isteyen bedbahtlara karşı koyacağımız en büyük gücümüzdür. 

 

Millî Mücadele’mizde, göstermiş olduğu üstün kahramanlık münasebetiyle 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Meclis’imiz, Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını tevcih etmiştir. Bu tevcih, her şeyden önce aziz milletimizin, kahraman gazilerimize vermiş olduğu değerin bir tezahürüdür. 

 

Bu şanlı günün yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi’nden Kıbrıs Harekâtı’na, 15 Temmuz hain darbe girişiminden, tüm terör örgütlerine karşı verilen amansız mücadeleye kadar, vatanımızın istiklali, milletimizin istikbali uğrunda canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olanların Gaziler Günü’nü kutluyor ve kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 

 

Prof. Dr. Alim Yıldız 
Rektör 

 



Haber Tarihi : 18.09.2021

AYLARA GÖRE HABERLER