Rektörümüz 19 Eylül Gaziler Günü Anma Etkinliklerine Katıldı

 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Program, protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, "Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğruna muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyan fedakâr ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler Günü'nü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Yokluktan var edilen bir ordu ile Sakarya Meydan Muharebesi bugünün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır." dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve protokol üyeleri daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği, Polis Şehitliği ve Gaziler Mezarlığını ziyaret etti. Protokol üyeleri burada şehit ve gazi mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler.

 

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gazi ve ailelerine yönelik yemek programı düzenledi.



Haber Tarihi : 21.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER