15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yılında Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde anma programı düzenlendi.

 

Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen program öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile Valimiz Salih Ayhan, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve il protokol üyelerinin katılımları ile Ankara yolu üzerinde oluşturulan 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Fidan dikiminin ardından Polis Şehitliği, Garnizon Şehitliği ve İlk Şehitlik ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edilerek karanfiller bırakıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve protokol üyelerince Buruciye Medresesi’nde açılan 15 Temmuz Resim ve Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesinin ardından Atatürk Kongre Müzesi bahçesindeki anma programına geçildi. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ile İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un yaptığı duanın ardından konuşan Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, “Bundan yüz yıl önce istiklali için, istikbali için Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna 108 gün ev sahipliği yapan güvenli şehrim Sivas’ta yüz yıl sonra o gün ki aynı ruhla, aynı duyguyla kırk yıl boyunca devlete sızıp çeşitli kamu ve kamu kuruluşlarına sızıp kendilerine göre en güzel planları yapıp, vakti geldiğinde karar verip bu devleti ele geçirip millete diz çöktürmek isteyen hain FETÖ’ye karşı yüz yıl önceki ruhla büyük Türk milleti ‘dur’ demiştir. Bugün o kutlu günün 4'üncü yıl dönümündeyiz. Sözlerimin başında 1071 tarihinden itibaren bu toprakları Müslüman Türk yurdu yapmak için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. 15 Temuz’un 4'üncü sene-i devriyesinde bir kez daha bu meydanlardan milletimizle birlikte haykırıyoruz: Başaramayacaksınız, Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Valimiz Salih Ayhan ise, “Bu topraklar üzerinde kurduğumuz son devlet Türkiye Cumhuriyeti, bizim namusumuzdur, onurumuzdur. Kimse bizim bu değerlerimize el uzatamaz, göz koyamaz. Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan FETÖ’nün yaşattığı bu günü de unutmayacak, unutturmayacaktır. 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı, 16 yaşındaki Engin Tilbaç’ı, 38 yaşındaki komiser Zeynep Sağır’ı, 63 yaşındaki Ümit Güder’i, Münir Murat Ertekin’i unutmayacağız. Darbecilerin başındaki haini, gözünü kırpmadan vuran Ömer Halisdemir’i, darbecilerle son nefesine kadar çarpışan Albay Sait Ertürk’ü unutmayacağız. Her yaştan, her meslekten çoğunun salaları son nefeslerini vermeden önce okunan 251 şehidimizin hiçbirini unutmayacağız. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap bizim için nesilden nesle aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin boynunun borcudur. ” dedi.

 

Konuşmasının devamında Valimiz Salih Ayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi demokrasi adına yaptığı çağrının ardından kahraman Sivas halkının o gece meydanda görünen fotoğrafı, 15 Temmuz Destanı’nın sembolü olmuştur. Bu millete, onun bütün değerleriyle birlikte sembolü olan bayrağına düşmanlık edenler, bin yıl boyunca her zaman hak ettikleri cevabı aldılar, bundan sonra da almaya devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

 

Valimiz Ayhan’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da LED ekrandan canlı yayınla, 80 ilde olduğu gibi ilimizde de ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

 

Program 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ülkemizdeki 90 bin camiden olduğu gibi ilimizde de okunan salalar ile programlar son buldu.



Haber Tarihi : 16.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER