Engelli Öğrencilerin Diş Tedavileri Tamamlandı


Üniversitemiz, Sivas Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında, geçtiğimiz Aralık ayında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 15 Temmuz Şehitler Kliniği'nde Şehit Halil Kantarcı İşitme Engelliler Okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı tedavisi hizmeti verilmişti.

 

Yine aynı protokol kapsamında bu kez Atatürk İlkokulu Özel Sınıfı’nda öğrenim gören 9 görme engelli öğrencimizin diş tedavileri yapıldı.

 

Tedavi esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Oğuzhan Görler ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan da hazır bulundular.

 

Öğrencilerle yakından ilgilenen Rektörümüz, onlarla sohbet edip fotoğraf çekindi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Yıldız, “Diş Hekimliği Fakültemiz kurumlarla iş birliği neticesinde şehrimizdeki birçok kurum personelinin diş tedavilerini yaptı. Engellilere yönelik de çalışmalar yapıyorlar. 19 tane işitme engelli, 9 tane de görme engelli öğrencimizin diş tedavileri bugün itibarıyla bitiyor. Bunlar önemli şeyler. Dekanımızı, dekan yardımcılarımızı, bölümdeki arkadaşlarımızı kutluyorum. Protokollerimiz devam edecek ve diş tedavisine ihtiyaç duyan tüm engellilerimizin tedavilerini yapacağız.” şeklinde konuştu.


 



Haber Tarihi : 10.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER